Γραφεία Incrediblue vol.2

ABOUT

Έργο: Ανακαίνιση γραφείων Incrediblue.

Σχεδιασμός και κατασκευή.

Τοποθεσία: Σύνταγμα, Αθήνα.

 

H εταιρεία Incrediblue αποτελεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών. Το έργο αφορά στην ανακαίνιση ενός χώρου – στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος – για τη στέγαση των νέων γραφείων της εταιρείας. Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός ευχάριστου και λειτουργικού χώρου εργασίας συμβατού με τη φρεσκάδα μίας τέτοιας ομάδας ανθρώπων. Ένας ενιαίος χώρος 160 τ.μ, ήταν η περιοχή δράσης ώστε να αναπτυχθεί μία τέτοια ενότητα που να προάγει την συνεργατικότητα και τον διάλογο των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα να επιμερίζεται λειτουργικά με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε ομάδας.

 

Ο χώρος αποτελείται από μία ενιαία, ανοιχτή κάτοψη, φιλοξενεί τέσσερις διαχωρισμένες λειτουργικά ομάδες εργασίας (developers, customer service, marketing και executives) και υποδιαιρείται σε έξι επιμέρους ενότητες που αναπτύσσονται σπονδυλωτά κατά μήκος ενός άξονα κίνησης.

Οι ομάδες των executives και developers βρίσκονται στις άκρες της ραχοκοκαλιάς αυτής και διαχωρίζονται από τις υπόλοιπες με τη μορφή υαλοπετασμάτων. Τοιουτοτρόπως, επιτυγχάνεται η απαραίτητη ιδιωτικότητα και ησυχία χωρίς όμως να θυσιάζεται η οπτική επαφή και επικοινωνία με τον υπόλοιπο χώρο. Ανάμεσα στις παραπάνω, σε γραφεία που διαμορφώνονται με τη μορφή νησιών φιλοξενούνται οι εργαζόμενοι του marketing και customer support. Τα τμήματα αυτά λειτουργούν αυτόνομα αλλά σε συνεργασία μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος του χώρου.

 

Με δεδομένη την ύπαρξη ενός διαλείμματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και της σημασίας αυτού, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον σχεδιασμό ενός κοινόχρηστου χώρου όπου οι εργαζόμενοι θα δύναντο να συναθροίζονται και να συζητούν θέματα που αφορούν την εταιρία. Στην καρδιά της κάτοψης και με διαφορετικό χρωματικό τόνο εντοπίζεται ο χώρος συνεύρεσης όλων των τμημάτων (lounge area), σημείο στο οποίο οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται, χαλαρώνουν και συνδυαλέγονται. Στην προέκταση αυτού, βρίσκει κανείς τον χώρο φαγητού (kitchenette και dining area) που διατηρεί την ίδια χρωματική διαφοροποίηση.

 

Η επιλογή της παλέτας των υλικών, των χρωμάτων και των υφών που κυριαρχούν στο χώρο έχουν ως αποτέλεσμα ένα ευχάριστο καθημερινό περιβάλλον εργασίας, αρμονικά προσαρμοσμένο τόσο στις συνθετικές αρχές που ορίστηκαν ως στόχοι εξαρχής όσο και στις λειτουργικές / αισθητικές απαιτήσεις της εταιρείας.

 

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]