Σχεδιασμός και κατασκευή γραφείων UALA

ABOUT

Έργο: Γραφεία FunkMartini / UALA.
Σχεδιασμός και κατασκευή.
Τοποθεσία: Κηφισιά, Αθήνα
Εμβαδό: 350 τ.μ.

 

Φωτογραφία: Λεάνθης Δημήτρης

 

Ο υπό μελέτη χώρος (συνολικού εμβαδού 350 τ.μ.) εντοπίζεται σε τυπικό κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην περιοχή της Κηφισιάς. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της  λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής αναβάθμισης των χώρων.

 

Αναφορικά με την λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται – με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο χαρακτήρας της νέας εταιρίας – με ενοποίηση των χώρων εργασίας και την δημιουργία των απαραίτητων κλειστών χώρων συνεδριάσεων. Οδηγός για τον περαιτέρω σχεδιασμό του χώρου στάθηκε η επιμήκης κάτοψη του χώρου. Οι υαλοπίνακες που αναπτύσσονται στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του περιγράμματος επέτρεψαν στις λειτουργίες να αναπτυχθούν διαδοχικά – σε ζώνες – προσφέροντας φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρος. Στην πρώτη ζώνη τοποθετούνται ο χώρος αναμονής / χαλάρωσης και το small meeting room. Πίσω από γυάλινα διαχωριστικά, το meeting room φιλοξενεί συγκεντρώσεις μικρών ομάδων, καθημερινές ενημερώσεις, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν χώρος ραντεβού με εξωτερικούς συνεργάτες. Ένα χαμηλό διαχωριστικό υπενδεδυμένο με ηχοαπορροφητικό υλικό οριοθετεί το πέρασμα του χρήστη στην δεύτερη ζώνη – χώρος εργασίας – ο οποίος αναπτύσσεται σε ελεύθερη κάτοψη και είναι ο κύριος χώρος του γραφείου. Νησίδες εργασίας αναπτύσσονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις προκειμένου να συνεργάζονται και να επικοινωνούν εύκολα και την διάρκεια της ημέρας. Τον χώρο εργασίας ακολουθεί ένας ακόμα χώρος χαλάρωσης και η μικρή τραπεζαρία (Τρίτη ζώνη). Ενώ στο βάθος του χώρου φιλοξενείτε το μεγάλο meeting room και το γραφείο του ceo της εταιρίας (τέταρτη ζώνη).

 

Πρωτεύων στόχος  κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά,  τους φωτισμούς και την επιλογή των επίπλων. Φυσικά φυτά, γήινα χρώματα, άνετα καθίσματα και χαμηλές επιφάνειες εργασίας συνθέτουν τον χώρο αναμονής που λειτουργεί σαν χώρος χαλάρωσης κατά την διάρκεια της μέρας. Στον χώρο εργασίας, ουδέτερα χρώματα, έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες και ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά επιτρέπουν στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν στην εργασία τους ενώ στα meeting rooms έντονα χρώματα αναπτύσσονται σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες και λειτουργούν σαν οδηγοί δημιουργικότητας.

 

Τα κρυστάλλινα διαχωρίστηκα επενδύονται με διάτρητα, χρωματιστά αυτοκόλλητα, ενώ τρισδιάστατα γράμματα και neon φωτιστικά προσδίδουν τον χαρακτήρα της εταιρίας και διακοσμούν τον χώρο. Η πορεία στον χώρο ορίζεται από βυνιλικά αυτοκόλλητα στο δάπεδο που λειτουργούν τόσο σαν σήμανση όσο και σαν όρια του κάθε χώρου.

 

Επιπλέον ο φωτισμός του χώρου χωρίζεται σε ζώνες και εντάσεις. Σε πλήρη λειτουργεία εξυπηρετεί την καλή λειτουργεία του συνόλου του χώρου ενώ με την επιλογή των ζωνών, των επιδαπέδιων και των neo επιτοίχιων φωτιστικών δημιουργείται η ζητούμενη ατμόσφαιρα τις απογευματινές ώρες.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]