επαγγελματικος χώρος nutricia

ABOUT

Έργο: Γραφεία ομίλου Danone – Nutricia.
Σχεδιασμός.
Τοποθεσία: Κηφισιά, Αθήνα
Εμβαδό: 1200 τ.μ.

 

Φωτογραφίες: Κλεάνθης Δημήτρης

 

Ο υπό μελέτη χώρος (συνολικού εμβαδού 1200 τ.μ.) εντοπίζεται σε τυπικό κτιριακό σύμπλεγμα στην περιοχή της Κηφισιάς. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της  λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων με στόχο τον σχεδιασμό  ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις ανάγκες του νέου χρήστη.

Αναφορικά με την λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται – μετά από την ενοικίαση μικρότερου χώρου – με ενοποίηση του βασικού χώρου εργασίας (openspace) και την χρήση κλειστών χώρων αποκλειστικά για τα στελέχη της εταιρίας. Στον νέο σχεδιασμό συναντούμε διαδοχικά την υποδοχή, έπειτα τον χώρο εργασίας – με τη λογική της ανοιχτής κάτοψης (open plan) – ενώ περιμετρικά αναπτύσσονται τα διευθυντικά γραφεία, τα γραφεία στελεχών και οι χώροι συναντήσεων – συνεδριάσεων. Τέλος οι υγροί  και βοηθητικοί χώροι παραμένουν στις θέσεις τους.

Πρωτεύων στόχος  κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά και  τον φωτισμό. Για τον χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έπιπλο που καδράρεται από μία ξύλινη επένδυση στην πλάτη του, η οποία και φέρει το λογότυπο της εταιρίας. Επιπλέον το πράσινο στοιχείο τονίστηκε με την χρήση του polar moss που συνάδει με τις οικολογικές ανησυχίες και το wealthy living της εταιρίας. To δάπεδο που παίζει πρωτεύων ρόλο στον σχεδιασμό επενδύεται με βυνιλικό πλακάκι και αναπτύσσεται με χρωματικές διαβαθμίσεις που καλωσορίζουν τον επισκέπτη. Στο χώρο εργασίας  αλλαγή στο χρώμα του δαπέδου μαζί με χαμηλά διαχωριστικά βαμμένα σε παλέτα χρωμάτων της εταιρίας θέτουν τα όρια κίνησης και εργασίας. Έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες, πράσινα στοιχεία και κρεμαστές ηχο-απορροφητικές κατασκευές συνθέτουν ένα ροϊκό σύνολο και ταυτόχρονα επιμερισμένες ενότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Στους χώρους συνεδριάσεων και τα κλειστά γραφεία δάπεδα σε απόδοση ξύλου σηματοδοτούν την βαρύτητα του χώρου.

Ηχο-απορροφητικές κατασκευές, μικρότερα και μεγαλύτερα meeting tables και επενδύσεις στους τοίχους διαμορφώνουν κάθε φορά μία διαφορετική εικόνα και προσδίδουν αισθητικά και πρακτικά στην χρήση του χώρου. Κρυστάλλινα διαχωριστικά τοποθετούνται στις εσωτερικές όψεις όλων των περιμετρικών γραφείων προσφέροντας στο open space που είναι τοποθετημένο κεντρικά φυσικό φωτισμό.

Βοηθητικοί χώροι, όπως το multifunctional space και το ιατρείο εμπλουτίζονται με ζωηρά χρώματα σε δάπεδα και τοιχοποιίες, αποσκοπώντας στην δημιουργικότητα και την βέλτιστη παραμονή των χρηστών όσο αυτοί βρίσκονται στον χώρο.  Στον χώρο της τραπεζαρίας, σημείο ξεκούρασης και χαλάρωσης του προσωπικού κυριαρχεί μία σπιτική αίσθηση με σκοπό την ξεκούραση των εργαζομένων κατά το διάλλειμά τους.

Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον ενός πολυτελούς χώρου εργασίας όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]