Αναικίνιση επαγγεματικού χώρου

ABOUT

Έργο: Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Voltalia Greece.
Σχεδιασμός και κατασκευή.
Τοποθεσία: Ψυχικό, Αθήνα
Εμβαδό: 700 τ.μ.

Φωτογραφία: Κλεάνθης Δημήτρης

 

Ο υπό μελέτη χώρος (συνολικού εμβαδού 700 τ.μ.) εντοπίζεται σε τυπικό κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην περιοχή του Ψυχικού. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επανασχεδιασμός του χώρου με στόχο τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

 

Αρχή του σχεδιασμού αποτέλεσε η δημιουργία μίας open plan κάτοψης, που ανταποκρίνεται τόσο στις ποιοτικές όσο και «ποσοτικές» ανάγκες της εταιρείας, προωθεί την επικοινωνία και ενισχύει την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας. Ταυτόχρονα, στο χώρο σχεδιάζονται συνεργατικές περιοχές – booths, meeting rooms – και οι απαραίτητοι κλειστοί χώροι – executive offices – με σεβασμό στην ορθή ισορροπία ανάμεσα στην ομαδικότητα και την ιδιωτικότητα. Τέλος πολυχρηστικές αίθουσες – χώρος φαγητού, χαλάρωσης, δράσεων – συμπληρώνουν τον χώρο και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη στο εργασιακό περιβάλλον.

 

Κατά την είσοδό του ο χρήστης συναντά τον ανανεωμένο χώρο υποδοχής και αναμονής όπου ο επισκέπτης μέσω μίας οθόνης προβολών ενημερώνεται για τις δράσεις, τους στόχους και το όραμα της εταιρείας. Ο ανοιχτός χώρος αναπτύσσεται γύρω από working stations όπου διαμοιράζονται οι διάφορες ομάδες εργασίας. Ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά και φυσική φύτευση οριοθετούν τις ομάδες, διαχωρίζουν τους εργαζόμενους και παρέχουν στον χρήστη έναν φιλόξενο και ευχάριστο χώρο εργασίας. Σε κάθε τμήμα τοποθετούνται booths χωρητικότητας ενός ατόμου που παρέχουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα και επιτρέπουν την πραγματοποίηση απομακρυσμένων συναντήσεων με απόλυτη ησυχία χωρίς ενόχληση του συνόλου των εργαζομένων. Η μεγάλη και οι μικρότερες αίθουσες συναντήσεων, αίθουσα παρουσιάσεων, χαλάρωσης και το silent room προσφέρουν ευελιξία και επιτρέπουν στους εργαζόμενους μεγαλύτερες και μικρότερες ομαδικές συναντήσεις ανάλογα με την περίσταση. Τέλος, δημιουργείται ένας πολυχώρος (to do, to meet, to mingle space) ο οποίος φιλοξενεί τις εκδηλώσεις – συναθροίσεις της εταιρείας, άλλες φορές σαν αίθουσα συγκέντρωσης, άλλες σαν αίθουσα παρουσιάσεων, ακόμα και σαν yoga space τα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]