γραφεία Sentio Solutions Feel

ABOUT

Έργο: Γραφεία Sentio Solutions – Feel wristband.

Σχεδιασμός και Κατασκευή.

Τοποθεσία: Κατεχάκη, Αθήνα

Εμβαδό: 250 τ.μ.

 

Φωτογραφίες: Κλεάνθης Δημήτρης

 

Η μελέτη αφορά στο σχεδιασμό των νέων γραφείων της  εταιρείας Sentio Solutions – Feel wristband σε έναν χώρο 250 τ.μ.

 

Βασικό στόχο της πρότασης αποτελεί η δημιουργία ενός συνόλου ικανού να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη, μιας startup εταιρείας, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εργαζόμενων. Για τη διευκόλυνση της απρόσκοπτης επικοινωνίας μεταξύ του δυναμικού της εταιρείας  και των πολλαπλών ομάδων που την απαρτίζουν επικράτησε η ιδέα της ανοιχτής κάτοψης.

 

Εισερχόμενος συναντά κανείς τους χώρους αναμονής και υποδοχής. Κεντρικά, αναπτύσσεται ο κύριος εργασιακός χώρος με διάταξη που προάγει τον διάλογο και την συνεργασία και στη συνέχεια εντοπίζεται η ομάδα των τεχνικών σε απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες με μεγάλες ραφαρίες, πάγκους εργασίας και ιδιωτικότητα.

Στις παρειές του χώρου, τοποθετούνται χρήσεις με αυξημένες απαιτήσεις ησυχίας και ιδιωτικότητας όπως οι χώροι συνεδριάσεων, ο χώρος κουζίνας, φαγητού και δύο phone booths.

Οι χώροι συνεδριάσεων είναι περιοχές ικανές να φιλοξενήσουν τα ημερήσια  meetings, κλειστοί με γυάλινα πετάσματα που υποστηρίζουν την ταυτότητα μιας crystal clear εταιρείας με αισθητή την διάθεση της απόλυτης διαφάνειας.

Ο χώρος τραπεζαρίας – φαγητού φιλοξενεί τους χρήστες κατά τη διάρκεια του γεύματος προκειμένου να συζητήσουν και να ξεφύγουν  στιγμιαία από τους ρυθμούς της δουλειάς. Δύο κλειστά, ηχομονωμένα booths προσφέρονται για απομόνωση και τηλεδιασκέψεις με την απαραίτητη ηρεμία.

 

Βασική επιδίωξη της πρότασης  είναι η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων και ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών.

Στον χώρο της υποδοχής καθίσταται ευδιάκριτη η ταυτότητα της εταιρείας στον επισκέπτη με τα κατάλληλα χρώματα και το λογότυπο σε πρώτο πλάνο.

Στο χώρο εργασίας παρεμβάλλονται ελαφριά, διάτρητα διαχωριστικά που ταυτόχρονα υποδιαιρούν τις ξεχωριστές ομάδες (developers, customers service κλπ) και κρατούν τον χώρο ενιαίο. Οι κατασκευές αυτές εμπλουτίζονται με κισσούς και άλλα φυτά με στόχο τη δημιουργία ποιοτικού μικροκλίματος. Στην ίδια φιλοσοφία ένας κάθετος πράσινος τοίχος καταλαμβάνει έναν ολόκληρο τοίχο στον χώρο της τραπεζαρίας. Τέλος, μία διάτρητη κατασκευή από τσόχα παρεμβάλλεται μεταξύ του χώρου αναμονής και εργασίας και χρησιμεύει σαν οπτικό και ηχητικό όριο. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ένα iconic structure που σε συνδυασμό με τον πράσινο κάθετο τοίχο και τα εταιρικά χρώματα προδίδουν στο σύνολο ζωντάνια και φρεσκάδα, έννοιες εφάμιλλες της φιλοσοφίας και των αρχών μιας τέτοιας εταιρίας.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]