ανακαινιση χωρου γραφείων κονβα

ABOUT

Έργο: Γραφεία εταιρίας KONBA.

Σχεδιασμός και Κατασκευή.

Τοποθεσία: Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Εμβαδό: 280 τ.μ.

 

Φωτογραφίες: Κλεάνθης Δημήτρης

 

Ο υπό μελέτη χώρος (συνολικού εμβαδού 280 τ.μ.) εντοπίζεται σε τυπικό κτίριο γραφείων που χρονολογείται στα 2000, επί της Λεωφόρου Κηφισίας και την περιοχή του Νέου Ψυχικού στην Αθήνα.

 

Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε η αναμόρφωση τόσο της  λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων με στόχο τον επανασχεδιασμό  ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του χρήστη.

 

Αναφορικά με την λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται – με στόχο την εξυπηρέτηση του νέου χαρακτήρα των γραφείων – με την ενοποίηση χώρων υποδοχής και εργασίας και δημιουργία των απαραίτητων meeting rooms και executive spaces. Προς την κατεύθυνση αυτή, ένα διάδρομος κίνησης που διαπερνά όλο το γραφείο καλεί τον επισκέπτη να κατευθυνθεί στον χώρο. Με πρώτη στάση την υποδοχή, ακολουθεί ο κεντρικός χώρος εργασίας – open plan – ενώ διαδοχικά αναπτύσσονται οι κλειστοί χώροι, διευθυντικά γραφεία, founders offices και meeting rooms. Οι χώροι των w.c. και της κουζίνας τοποθετούνται στο βάθος του διαδρόμου κίνησης, προστατεύονται από την πλάτη της υποδοχής και χαρακτηρίζονται ως πιο ιδιωτικοί.

 

Πρωτεύων στόχος  κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά,  τους φωτισμούς και την επιλογή των επίπλων. Για τον χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έπιπλο με το λογότυπο της εταιρίας το οποίο καλωσορίζει τον επισκέπτη και του επιτρέπει να έχει ευρύτερη εικόνα των γραφείων.  Έπιπλα σε λιτές γραμμές και δάπεδα σε ουδέτερα χρώματα στο χώρο εργασίας συνθέτουν εικόνες ηρεμίας και παραγωγικότητας. Διάτρητες μεταλλικές κατασκευές εμπνευσμένες από την φύση της εταιρίας αναδεικνύουν τα προϊόντα προς πώληση και χωρίζουν τον open plan χώρο σε επιμέρους ενότητες. Το πράσινο στοιχείο εισάγεται στον χώρο με την μορφή ενός ακόμα διαχωριστικού (μεταξύ χώρου εργασίας και αναμονής) σε μία προσπάθεια να ξεκουράσει το μάτι και το μυαλό μετά τις πολλές ώρες εργασίας και παραμονής στον χώρο. Στους χώρους της αναμονής και του meeting room τα χρώματα της εταιρίας αναπτύσσονται στις τοιχοποιίες και στα δάπεδα και θυμίζουν στον επισκέπτη που βρίσκεται, διασκεδάζοντας παράλληλα τις εικόνες που λαμβάνει. Ζωηρά μπλε βυνιλικά πλακίδια σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα γαλάζια patterns των κάθετων επιφανίων δίνουν ζωντάνια και χαρακτήρα στον κάθε χώρο. Οι κλειστοί διευθυντικοί χώροι εξοπλίζονται με βυνιλικά δάπεδα σε απόδοση ξύλου που σε συνέχεια αναπτύσσονται και στις κάθετες επιφάνειες. Πλήρη ή γυάλινα διαχωριστικά τοποθετούνται ανάλογα με την απαιτούμενη απομόνωση του κάθε χώρου. Στον χώρο της τραπεζαρίας, σημείο ξεκούρασης και χαλάρωσης του προσωπικού κυριαρχούν τα γήινα χρώματα που προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία.

 

 

Το σύνολο του χώρου εξοπλίζεται με νέα φωτιστικά σώματα τύπου pl ενώ γραμμικοί κρυφοί φωτισμοί δίνουν στο χώρο μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα και στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί ανά πάσα στιγμή το κλίμα που επιθυμεί. Αυτοκόλλητες παραστάσεις και motos στους χώρους εργασίας και χαλάρωσης δίνουν ένα διακοσμητικό τόνο και εμπλουτίζουν τις κάθετες επιφάνειες.

 

 

Σημαντικές ωστόσο είναι και οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης με την μετατροπή του χώρου σε “έξυπνο χώρο”. Στοιχεία όπως νέα κουφώματα, access control, συναγερμός και παγίδες στα εξωτερικά ανοίγματα μειώνουν τις ενεργειακές απώλειες και βελτιώνουν τη διαμονή των χρηστών.

 

Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον ενός πολυτελούς χώρου εργασίας όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]