ανακαινιση γραφειων eastmed inc

ABOUT

Έργο: Γραφεία Eastmed INC.
Σχεδιασμός.
Τοποθεσία: Κιφισιά, Αθήνα
Εμβαδό: 150 τ.μ.

 

Φωτογραφίες: Κλεάνθης Δημήτρης

 

Ο υπό μελέτη χώρος (συνολικού εμβαδού 150 τ.μ.) εντοπίζεται σε παλιό λιθόκτιστο κτίριο επί της οδού Αγίου Τρύφωνος στην περιοχή της Κηφισιάς. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της  λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων και η τροποποίηση του από χώρο εστίασης σε επαγγελματικό χώρο ναυτιλιακής εταιρίας.

 

Αναφορικά με την λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται – με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο νέος χαρακτήρας των γραφείων – με ενοποίηση χώρων υποδοχής και αναμονής και δημιουργία των απαραίτητων κλειστών χώρων συνεδριάσεων και μετόχων – στελεχών. Οδηγός για τον περαιτέρω σχεδιασμό του χώρου στάθηκε η τοποθέτηση του χώρου συνεδριάσεων κεντρικά της κάτοψης (box in a box). Λειτουργώντας ως κεντρικό και σημαντικότερο σημείο, περιτριγυρισμένος από υαλοπίνακες, τονίζει τον crystal clear χαρακτήρα της εταιρίας, επιβλέπει και επιβλέπεται από όλους τους εργασιακούς χώρους. Ακολούθως τα διευθυντικά γραφεία, τοποθετούνται περιμετρικά των εξωτερικών τοίχων και ορίζονται από υαλοπίνακες που έχουν διπλό στόχο καθώς επιτρέπουν στα στελέχη της εταιρίας να είναι σε άμεση οπτική επαφή ενώ παράλληλα φέρνουν άπλετο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου. Στον χώρο της reception η πέτρα της αρχικής κατασκευής ορίζει την χρωματική παλέτα ενώ υπάρχουσες εσοχές στις τοιχοποίες αξιοποιούνται δημιουργώντας τα καθιστικά αναμονής. Οι υγροί  και βοηθητικοί χώροι τοποθετούνται πίσω από τυφλά χωρίσματα και εξυπηρετούν χρήστες και επισκέπτες.

 

Πρωτεύων στόχος  κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά,  τους φωτισμούς και την επιλογή των επίπλων. Για τον χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα custom έπιπλο με φόντο την ταυτότητα της εταιρείας. Στο χώρο εργασίας έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες, δάπεδα σε ουδέτερα χρώματα και  πράσινα στοιχεία συνθέτουν ένα ροϊκό σύνολο και ταυτόχρονα την ανάλογη κάθε φορά αισθητική ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Στους χώρους αναμονής και συνεδριάσεων γήινα  χρώματα αναπτύσσονται σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες με τη μορφή βινυλλικών πλακιδίων, πλακιδίων μοκέτας ενώ τρισδιάστατα γεωμετρικά motifs, υπογραμμίζουν την εταιρική ταυτότητα και προσδίδουν χαρακτήρα. Τυφλά ή κρυστάλλινα διαχωριστικά τοποθετούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εργαζομένων σε απομόνωση και ιδιωτικότητα.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]