αποθηκη δεματων κτελ θεσσαλονικης

ABOUT

Έργο: Ανακαίνιση αποθήκης

Ομαδα Μελέτης: Κλέπκος Γιώργος – Πασχαλίδης Σταύρος – Πάσχου Μόνια – Πλαστήρας Νικόλας – NoScale team.

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

 

Το project αφορά την ανακαίνιση της αποθήκης δεμάτων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Στόχος ήταν η αναβάθμιση της παλιάς αποθήκης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον πελάτη. Τα δύο στοιχεία στα οποία επικεντρωθήκαμε ήταν η όψη του καταστήματος και η υποδοχή στο εσωτερικό.

Η όψη αποτελούμενη από μεγάλους υαλοπίνακες ήταν σε κακή κατάσταση και δεν παρείχε την απαραίτητη ασφάλεια στα εμπορεύματα. Απόφασή μας ήταν να την ‘ντύσουμε’ και να της δώσουμε ένα νέο χαρακτήρα. Στην νέα όψη, μεγάλα κουτιά σε άναρχη τοποθέτηση δημιουργούν την εικόνα δεμάτων τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, όπως και σε μία αποθήκη, και μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τα ανοίγματα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Η χρήση του χώρου είναι εμφανής, η έννοια της αποθήκης ενισχύεται, και ο χρήστης αναγνωρίζει την αποθήκη εύκολα από μακριά.

Το εσωτερικό της αποθήκης ήταν μέχρι πρότινος ένας ενιαίος χώρος. Ο πελάτης μπαίνοντας κατευθυνόταν απευθείας στα δέματα μη βρίσκοντας ένα χώρο υποδοχής και έψαχνε μόνος το πακέτο του. Επιπλέον η ραφιέρες ήταν ανοιχτές και η αποθήκη μετατρεπόταν σε έναν άναρχο χώρο τις μέρες κατά τις οποίες υπήρχαν πολλά δέματα. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να χωρίσουμε την αποθήκη και να δημιουργήσουμε ένα χώρο υποδοχής στον οποίο ο πελάτης απευθύνεται στον υπάλληλο για το δέμα το οποίο ψάχνει. Η ραφιέρες στον χώρο της υποδοχής ντύθηκαν με ξύλινες πόρτες και τα δέματα είναι προστατευμένα και τακτοποιημένα. Στον πίσω χώρο αποθηκεύονται τα βαριά δέματα, για τα οποία δημιουργήθηκε ξεχωριστή είσοδος για την καλύτερη και ευκολότερη μετακίνηση τους.

Τέλος στο εξωτερικό κολλήθηκαν αυτοκόλλητα που ενισχύουν την έννοια του δέματος ενώ τοποθετήθηκαν και διαφημιστικές αφίσες που παρουσιάζουν τις νέες υπηρεσίες του ΚΤΕΛ.

Το νέο γραφείο από OSB και ο ξύλινος λευκός πάγκος που λειτουργεί σαν καθιστικό συνθέτουν τον χώρο της υποδοχής – αναμονής για τους επισκέπτες.

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]